annons

Tänk så fort det går att anpassa sig!


Idag har föräldrarna kommit för att få några dagar med barnen innan det är dags att fira jul tillsammans. Jag har det lite intensivt på jobbet för tillfället, så stressen finns där tyvärr. I allt som ska göras så handlar det ofta om mat inför jul. Det känns som att man är i mataffären varje dag för att komplettera något inför julbaket före jul eller komplettering till förberedelserna inför julbordet.

Idag skulle mamma och pappa hänga med barnen och jag och Jerry satte oss i bilen och körde till mataffären. När vi klev in i affären insåg vi båda att något kändes annorlunda. Vi var i den affär som vi alltid går till, men något kändes lite märkligt. Plötsligt insåg vi att det som kändes märkligt var att vi båda två gick och handlade utan barn!

Sedan man fick barn inser man att handla, det gör man antigen hela familjen eller så handlar man själv med båda barnen i släptåg. Då är man fokuserad, målmedveten, det handlar om att få med allt på listan, man har haft snacket i bilen med barnen om vikten av att sköta sig i affären och lyda mamma när man går där. Och om man sköter sig så kan vi nästa gång testa att ha de små kundvagnarna, anpassade för barn. De brukar vara duktiga, men det är ett projekt och det handlar om att vara effektiv och fokuserad.

Så står då jag och Jerry vid grönsaksdisken och tittar på varandra. Vi behöver inte vara målmedvetna och effektiva, vi kan gå och handla i ”lugn och ro”. Vi räknade ut att senast detta hände var för fyra år sedan, precis före att Elin föddes. Att handla tillsammans, som par, är väldigt trevligt. Jag trivdes med att gå i affären med Jerry, att inte hålla fokus på barn och inköpslistan. Tänk hur snabbt man ändå anpassat sig. Jag tror att vi med flit stod lite extra länge och funderade vid godisavdelningen. Inte för att vi behövde en massa godis, utan bara för att vi kunde. Jag hoppas det inte dröjer fyra år tills vi får en tur i mataffären alldeles själva!
Glad fjärde advent!

/Karin

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>