annons

Semesterplanering


Det börjar närma sig semester. Då står vi inför planerandet. Ska man hinna med nöjesparkerna? Ska man ta Astrid Lindgrens värld igen? Ska man resa iväg utomlands? Det finns några saker som jag önskar att en semesterplanering ska innehålla. Det viktigaste är slötid. Att låta familjen ligga under täcket i soffan slappa och inte ha några planer. Att spela spel ihop och bara vara. Det kostar dessutom inget, men ger kvalitetstid till hela familjen. Att släppa telefonen är grundförutsättningen.

Glöm inte heller att ladda batterierna som par. För er som har möjlighet, gå ut och ät middag själva och få tid för varandra. Inför höstens alla sjukdomar och mörker behövs batterier som är laddade inte bara med sol utan även med kärlek och glädje.

Sommaren och semestern kan vara en bra tid för att gemensamt lära barnet att sova i sitt eget rum och sin egen säng. Det är ljust ute så man är inte lika trött som om man ger sig på detta i december. Det är en investering vars avkastning kommer långt framöver då ni som föräldrar får egentid i er säng. Barnen får dessutom lära sig att sova i sin egen säng, något som gör dem stolta och glada.
jerry hugo
Så det gör inget om det inte är fullt med aktiviteter, barn är fantastiskt duktiga på att hitta på saker själva. Igår förvandlades våra barns såpbubblor till en magisk trollformel som förvandlade alla till monster. Den leken pågick i två timmar. Totalt ologisk för mig, men barnen älskade den och leken höll dem sysselsatta helt för sig själva.

Så välj ut vad som är viktiga projekt som ni tillsammans kan göra i sommar, få egentid som par bara ”häng” med era barn i sommar.