annons

När makten fokuserar på makten, vad betyder det för oss?


Lördagen blev ju intressant då nyheten om att det inte skulle bli något nyval mötte oss med kaffekoppen i handen. Jag tror att det mottogs lite olika. Direkt har alla som intresserat sig för politik börjat föra en debatt om denna överenskommelse var bra eller inte. Efter det gick alla politiska företrädare som ställt sig bakom uppgörelsen ut och smutskastade varandra. Därefter följde politiska reportrars analys om vad överenskommelsen innebär i praktiken, vem bestämmer nu och hur och varför.  Själv är jag väldigt intresserad och telefonen visade livebilder från presskonferensen medan vi promenerade mot bussen för att åka till Köpenhamn. Men de flesta av mina vänner är inte lika tokiga som jag. De är efter en valrörelse helt uttröttade på allt som har med politik att göra. Hur känner de efter detta beslut? När jag snackat med kompisar så får jag höra kommentarer som ”ja, de är ju maktgalna idioter allihop”, ”jag blir sååå trött”, ”jag fattar inte vad det innebär”, ”hur orkar dom?”, ”det var ju skönt att slippa en valrörelse till” och ”hur orkar de kasta så mycket smuts på varandra”.

 

Summeringen är nog att detta beslut ökat på politikerföraktet. Jag tror själv att vi inte sett det sista utspelet i denna politiska omgång. Det kommer att vara många politiska bekymmer under de kommande åren. Och det som gör mig mest rädd är att mycket av den positiva energin som politiker har när de vill förändra och förbättra nu ägnas åt att fokusera på hur makten ska fördelas och hur man kan manövrera utifrån det.

Jag tror därför att det är vårt ansvar som föräldrar och användare av offentliga tjänster  att hålla lite extra koll på att våra politiker levererar, så de inte glömmer sitt uppdrag. Om ni vill göra det är det viktigt att ni gör er röst hörd. Ett sätt är att skriva vad ni tycker om era skolor och förskolor i Samhällsnyttan. Detta är en tjänst där din röst är vad som är viktigt. Sen kan jag och Samhällsnyttan föra debatten och granskningen framåt. Men vi behöver dina åsikter. Så gör det nu under resterande del av ledigheten och sprid det till era vänner. Då ska vi se till att politikerna gör sitt jobb de kommande åren!

Karin

Länk till Samhällsnyttan hittar Du här: Samhällsnyttans hemsida

Samhällsnyttan - Logo

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>