annons

När klumpen i halsen ger klumpen i magen….


När man är själv med två barn så går det bra…..så länge de är friska. Jag inser att så länge min man är utomlands så kan jag hantera det mesta i vardagen, med aktiviteter och hemmets alla bestyr. Den svaga länken är bara en faktor, sjukdomar. Den senaste veckan har Hugo hostat en del på morgonen och har han klagat på halsont. Läkaren sa att det var helt vanlig förkylningshosta. Okej, phuuu, då räddade vi veckans alla jobbmöten…

I morse så började Elin hosta och klaga på halsont. Hon ser exakt likadan ut i halsen som Hugo och låter precis som hälften av barnen på förskolan och skolan. Jag får en klump i magen… Hon får inte bli sjuk nu. Jag har en fulltecknad kalender på jobb nästa vecka på allt som MÅSTE vara klart inför årsskiftet. Jag kan inte heller ”vabba ut” och låta jobbet lösa problemet. Jag vet att allt läggs på hög och måste hanteras så snart jag är tillbaks. Detta tillsammans med att vi ska åka på semester om en vecka då min man är ledig (en ledighet som FN bestämt, inte jag) gör att jag är rädd för att ha två sjuka barn med på semester.
antibiotika
Visst är det märkligt i Sverige, så fort hösten gör sitt inträde så blir vi överfallna av alla möjliga vidriga virus och bakterier. Varför? Är kylan bara dåligt för oss? Är vi mer ohygieniska på vintern? På förskolan borde de ju vara ute lika mycket på sommaren som vintern? Jag förstår det inte och det gör mig lika bekymrad varje år.

Så nu sitter jag här, nyvaccinerad för influensan, och håller tummarna att det ska rädda min januari, februari och mars. Sen äntligen startar livet igen, sjukdomarna försvinner och livet kommer åter. Synd att det inte kan vara så även under denna mörka tid….

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>