annons

Me, myself and I!


I vårt samhälle så talar vi ofta om jaget, det är viktigt att jag får göra den karriär jag vill, att jag får uppleva saker i världen, att jag ska känna den verkliga lyckan. Detta tycker jag är bra, för att om jag mår bra så mår omgivningen också bra.

Samtidigt så finns det en baksida av ”jaget”. Det handlar om jag-centreringen, som kan sluta i egoism. Det viktigaste är att jag mår bra, oavsett hur andra i omgivningen mår. När man blir förälder så lär man sig väldigt snabbt att barn inte bryr sig om mitt ”jag”, det handlar om barnens behov till hundra procent. Väldigt nyttigt, tycker jag. Det handlar om att ta hand om barnen och serva med det som behövs. Problemet är nog ofta att man glömmer sig själv i fokuset på barnen.

När barnen växer så inser man att man återfår tid för ”jaget”. Det jag märkt är hur viktigt det är att forma ”jaget efter barn” på ett bra sätt. Vi finns och lever bland människor och då måste vi tänka utanför oss själva. Flyktingkrisen har visat varma känslor hos medmänniskor som vill hjälpa andra. Jag skulle även vilja få in den omtanken i vardagens liv. Att vi bryr oss mer om varandra, vänner, kollegor och bekanta. Att göra något för någon annan skapar den största lyckan hos jaget. Små enkla saker, som visar på omtanke!

Så ta gärna tillfället i akt och gör något bra för era vänner imorgon!
Natti

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>