annons

Jaha, vad hände där?


Det svänger fort. I morse möttes jag av en sex-åring som vägrade gå upp. Hon grät och hade tydligen mer krämpor än en sjuk 100-åring. Jag försökte förklara för henne att det är fredag, att det är sista dagen på denna veckan hon måste gå upp tidigt och att vi snart ska ha fredagsmys och sova så länge vi ville på lördagen. Jag försökte med alla tricks i boken, men inget bet på henne. Till slut var det dags att fysiskt lyfta henne ur sängen så vi inte skulle bli allt för sena. Allt denna morgon gick på samma dåliga sätt, trauma, gråt, inte vilja äta, inte vilja klä på sig, inte plocka av maten. ALLT var fruktansvärt och fel! Peaken kom när Hugo snodde en boll för henne, samma tårar flödade ner för kinderna som när hon trillat och skrapat upp båda knäna. Mitt i denna process lyckades hon också få in att jag är ‘världens absolut sämsta mamma’ tre gånger.

Väl ute kunde hon ändå gå, de där morgonkrämporna var borta. Hon började mjukna upp lite. Kanske fanns där lite hopp om att traumat var över…för denna gången.

Vid skolan mötte kompisar upp och Elin sken upp som en sol. Hon gick helt plötsligt med stolta steg över skolgården, gick in och hängde av sig väskan och kom tillbaks till mig och skulle säga hejdå. Hon hade en lapp med sig. ‘Mamma, titta vad jag gjort till dig’ utbrister hon. Jag ser hjärtat och våra namn och en blomma/människa. Jag frågar vem det var. ‘Det är du mamma, du är ju världens bästa mamma och jag älskar dig’. Hon gav mig en puss och gick iväg. Kvar stod jag, och undrade vad som hänt. Inom loppet av 30 min har jag gått från att vara världens sämsta till världens bästa mamma. Vad hände med min så annars goa, omtänksamma och lugna lilla flicka.
15139752_10154818415318474_840843668_n kopia
Tonåren, jag har fått en försmak på vad som väntar….

Trevlig helg!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>