annons

Att våga släppa taget!


Som jag skrivit tidigare så tror jag att föräldraskap ofta handlar om att gå ifrån vad ens eget hjärta vill, för att hjälpa barnet att forma sig själv. I just denna skola har jag utbildats idag då jag lämnat ifrån mig Hugo för att han ska få åka på semester en vecka med farmor.

Jag vet att han kommer ha det hur bra som helst, jag vet att han mår bra att umgås över generationsgränser, jag vet att det är bra att han ska få kvalitetstid med sin farmor. Jag vet dessutom att det är nyttigt för honom att lära sig lyda andra vuxna än sina föräldrar. Och samtidigt få bli ompysslad och lite bortskämd som man ska bli när man ska hänga med farmor en vecka! Detta sagt så saknar jag honom innan han ens hunnit åka!!! Tänk vad märkligt, jag ska för första gången få en vecka helt för mig själv i hemmet, en dröm för småbarnsföräldrar, och så börjar jag med att sakna.
IMG_7503

Nåväl, jag och Elin får njuta av varandra ett par dagar innan hon ska till mormor. Sen ska jag pyssla om mig själv, tills min man kommer hem nästa fredag efter en månad utomlands. Det är viktigt att vara själv, det är ju då man känner efter att man saknar varandra. Och att sakna behöver inte vara negativt, det är en vitamininjektion för relationen med både maken och barnen! Och medan jag saknar Hugo, njuter han av sitt äventyr som jag hoppas innehåller massor med glass och bad!!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>