annons

Är det ditt barn som kallar andra för hora?


I media har det skrivits om moderaten som kallade en annan politiker för hora och att hon kan fara åt helvete. Jag tycker att detta är vidrigt. En vuxen människa som vill vara med och forma vårt samhälle uttrycker sig så nedvärderande om en annan människa. Men jag blir riktigt arg, inte enbart för denna moderat som inte tänkte efter. Jag blir arg för att begreppet hora är så otroligt förankrat i vårt samhälle, som ett medel att nedvärdera varandra. På skolgården hör jag ofta barn som skriker hora till varandra. Vart kommer detta ifrån? Jag blir så arg så jag skakar. Varför har barn inte respekt för varandra?

Och vi vet ju att i stort sett alla som blir kallade hora inte tar betalt för sexuella tjänster, det vill säga de är inte prostituerade. Det är enbart ett sätt att nedvärdera varandra, att du inte är värd lika mycket som jag. Jag vägrar se framför mig att min dotter ska bli kallad hora. Jag vägrar se framför mig att min son kallar en flicka för hora. Det är totalt oacceptabelt. Detta språkbruk kan till och med hittas på förskolan! Är det vi föräldrar som lär barnen detta? I så fall så är det dags att växa upp och inse att vi föräldrar har en uppgift, vi ska fostra våra barn så de kan leva i respekt med andra människor i samhället, i ett förhållande, på arbetsplatsen, i skolan. Och ingenstans finns det plats för begreppet hora i dessa sammanhang. Ärligt föräldrar, barn påverkar varandra i skolan, men någonstans kommer det ifrån, de har inte hittat på detta själva. Och för er som anser att det inte är så farligt, tänk efter hur det skulle kännas om du själv skulle bli nedvärderad på jobbet på vidrigaste sätt möjligt och nu är du vuxen, inte en flicka som kanske känner osäkerhet inför vem hon är och hur hon ska bli.

SKÄMS FÖRÄLDRAR! Är det inte dags för en revolution mot den brist på respekt som finns för varandra i samhället? Världen blir bara bättre om jag själv bestämmer mig för att bete mig bättre och agera därefter.

Och lärare, inför nolltolerans mot detta nedvärderande begrepp och återrapportera varje gång till föräldrar och ställ krav på konsekvenser om ingen skillnad sker. Nu får det vara nog!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>